Φέτος, λόγω εκτάκτων μέτρων κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο κρητικό γλέντι στην πλατεία Βοριτσίου την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας (Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020).
Ο πανηγυρικός εσπερινός θα αρχίσει στις 7μ.μ. την Πέμπτη, και η Θεία Λειτουργία στις 7 π.μ. την Παρασκευή το πρωί, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού, θα υπάρχει προς διάθεση το παραδοσιακό καπρικό στον ξυλόφουρνο, εφτάζυμο, και κέρασμα ρακής.
Σας περιμένουμε με Αγάπη.

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου ο 3ος Ορεινός Αγώνας Βοριτσίου.

Μία διοργάνωση που τείνει να γίνει πλέον θεσμός, μιας και έχει αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από πολύ κόσμο.

Δύο αγώνες βουνού 5 & 12 χιλιομέτρων, όμορφες διαδρομές μέσα από την άγρια αλλά γεμάτη ομορφιές Κρητική φύση με εκπληκτική πανοραμική θέα προς το Κρητικό Πέλαγος αλλά και περάσματα μέσα από ελαιώνες και ρεματιές με πλατάνια, αποζημίωσαν τους περίπου 110 δρομείς που συμμετείχαν.

Αφετηρία και τερματισμός, η πανέμορφη πλατεία του μικρού αλλά όμορφου και ρομαντικού Βοριτσίου, ενός χωριού της επαρχίας πεδιάδος, που έχει μόλις 30 μόνιμους κατοίκους. Ωστόσο διαθέτει έναν από τους πιο δραστήριους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής με ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και ολόκληρου του έτους. Ο φετινός 3ος Ορεινός Δρόμος Βοριτσίου έγινε σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου και τα πολύ θερμά και επαινετικά σχόλια των συμμετεχόντων, μας δεσμεύουν για να βάλουμε τον πύχη ακόμα ψηλότερα την επόμενη χρονιά. Εμπνευστής αλλά και ψυχή της διοργάνωσης σε πρακτικό επίπεδο, ένας 23χρονος γυμναστής, ο Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκης, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοριτσίου `` Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ``.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στα υπόλοιπα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για τη βοήθειά τους αλλά και την ετοιμασία με πολύ μεράκι και αγάπη του κεράσματος μετά μουσικής που ακολούθησε τον τερματισμό και τις βραβεύσεις και έκλεψε τις εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας απόλυτα την παράδοση της Κρητικής Φιλοξενίας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και ραντεβού την πρώτη Κυριακή του επόμενου Σεπτέμβρη, με μία μικρή παρένθεση για την χειμερινή έκδοση του αγώνα στο ενδιάμεσο.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 πανηγυρίζει ο Ιερός ναός Αγίας Μαρίνας στο Βορίτσιο Πεδιάδος (4 χιλιόμετρα από τη διακλάδωση των Κάτω Γουβών).


Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου ο πανηγυρικός εσπερινός θα αρχίσει στις 7¨30 μμ και την Τρίτη 17 Ιουλίου η Θεία Λειτουργία στις 7 πμ. Παρακαλούνται οι πιστοί να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας με την παρουσία και την προσευχή τους.


Μετά το πέρας του εσπερινού, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να απολαύσουν στην όμορφη πλατεία του χωριού, Παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Νίκου Μυλωνάκη και εδέσματα ετοιμασμένα με πολύ μεράκι και αγάπη από τον πολιτιστικό σύλλογο.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: