Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βοριτσίου Πεδιάδος, «Η Αγία Μαρίνα», σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου, διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 3ο Ορεινό Αγώνα Βοριτσίου

Ο αγώνας τελείται με την υποστήριξη της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου και της Τοπικής Κοινότητας  Βοριτσίου Πεδιάδος .

Ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ορίζεται η Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:       1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η έναρξη εγγραφών ξεκινάει την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 και λήγει την Πέμπτη 28 Αυγούστου. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων.

Η εγγραφή θα γίνει με υποβολή δήλωσης συμμετοχής για τον αγώνα, στην ηλεκτρονική φόρμα http://voritsi.gr/index.php όπου θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντος, η ηλεκτρονική του διεύθυνση (e-mail)  και ο αριθμός τηλεφώνου του.

Ο κάθε αθλητής θα καταβάλλει το ποσό των 3 ευρώ για τον αγώνα των 5 km και        8 ευρώ για τον αγώνα των 12 km για τη συμμετοχή του.

 Όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως αγώνα, θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, και το ποσό συμμετοχής θα το καταβάλλουν στη γραμματεία του αγώνα τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έναρξη. Η καταβολή μπορεί να γίνει μόνο με κατάθεση μετρητών την ημέρα του αγώνα. Τα ονόματα των δρομέων θα αναρτηθούν στο site του συλλόγου. www.voritsi.gr

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.  Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών.

 

OI ΑΓΩΝΕΣ

Δύο αγώνες οι οποίοι θα ξεκινήσουν με διαφορά 10`.  Ο πρώτος 5km και ο δεύτερος 12 km μέτριας δυσκολίας με περίπου 500m θετικής και αρνητικής υψομετρικής.

Αφετηρία και τερματισμός των δύο αγώνων ορίζεται η κεντρική πλατεία του χωριού.

Ο αγώνας των 5 km κινείται εξολοκλήρου σε χωμάτινους και δασικούς δρόμους έχοντας ένα σημείο τροφοδοσίας (νερά) περίπου στα μισά της διαδρομής.

Ο αγώνας των 12 km, για περισσότερο έμπειρους δρομείς, κινείται κατά βάση σε δασικούς δρόμους με μικρές εναλλαγές και περάσματα από μονοπάτια. Το σύνολο της υψομετρικής διαφοράς είναι 500m με τους σταθμούς τροφοδοσίας (νερά, ισοτονικά) , να είναι 3.

Η διαδρομές των δύο αγώνων θα είναι πλήρως σηματοδοτημένες και σε καίρια σημεία θα υπάρχουν εθελοντές για τις σωστές υποδείξεις.

Στον τερματισμό του αγώνα θα υπάρχουν σταντ με νερό, φρούτα καθώς και ελαφρύ δείπνο που θα προσφερθεί μετά το πέρας των απονομών.

Χρονικό όριο στα 5km δεν υπάρχει. Στα 12km χρονικό όριο τερματισμού ορίζονται οι 2:30 ώρες. Με το πέρας του χρονικού ορίου, ο κάθε δρομέας θα τρέχει με δική του ευθύνη.

 

ΕΠΑΘΛΑ:   Και στους δύο αγώνες, σε όσους αθλητές τερματίσουν  θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Στα 5km θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι γενικής ανδρών και οι 3 πρώτες γυναίκες.

Στα 12km θα υπάρξει βράβευση για τους 3 πρώτους γενικής (ανδρών & γυναικών) καθώς επίσης και σε 5 ηλικιακές κατηγορίες 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, και 60+.   Για να γίνει βράβευση θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 3 συμμετέχοντες σε κάθε κατηγορία.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Θα υπάρχει προσωπική ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στους δυο αγώνες.  Τα αποτελέσματα και οι φωτογραφίες των αθλητών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, καθώς και σε δρομικά sites.

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:  Στην εκκίνηση, κατά μήκος των διαδρομών και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών από εθελοντές για το συγκεκριμένο σκοπό.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:  Μετά το  πέρας των αγώνων θα προσφερθεί κέρασμα μετά μουσικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βοριτσίου, στην πανέμορφη κεντρική πλατεία του χωριού.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ:  Δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα θα ξεκινήσει η διαδικασία παραλαβής των αριθμών συμμετοχής του κάθε αθλητή από την γραμματεία στην κεντρική πλατεία του χωριού. Κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΩ:  Το χωριό Βορίτσι βρίσκεται 20` περίπου από το Ηράκλειο Κρήτης και 10`-15` από Χερσόνησο-Μάλλια. Ακριβής τοποθεσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω των Google Maps είναι η εξής : https://www.google.com/maps/place/Voros+700+14/@35.2844114,25.2970197,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x149a60ba521c1e1b:0xd997e698b17e7c6b!8m2!3d35.2839771!4d25.2993642 

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:   Κωνσταντουλάκης Ευστράτιος 6972850100   -  Kωνσταντουλάκης Εμμανουήλ 6945863051

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κάνετε εγγραφή, μεταβείτε εδώ

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: